AJANKOHTAISTA

Täällä uutisoimme ja kerromme hankkeessa järjestettävistä tapahtumista, tulevista toiminnoista ja raportoimme hankkeen tuloksista

 

 

4.5.2020

ETSINTÄKUULUTUS !

Onko yrityksellänne varhaiskasvatukseen sopivaa teknologista tuotetta (esim. sovellus, laite), jota haluaisitte testata varhaiskasvatuksen toimintaympäristössä? Laajenevat toimintaympäristöt ja tuki varhaiskasvatuksessa (LaTVa) -hanke mahdollistaa sen.

Tammikuussa 2021 olemme aloittamassa pilottia Kiteen alueen varhaiskasvatuksessa, johon mukaan valituilla yrityksillä on mahdollisuus päästä mukaan. Pilotista saatte systemaattista käyttäjäkokemusta ja kehittämisehdotuksia varhaiskasvatuksen ammattilaisilta ja lapsilta.

Jos kiinnostuksenne heräsi tai haluatte keskustella/kysyä asiasta tarkemmin, otattehan meihin yhteyttä viimeistään 31.5.2020!

Yhteydenotot voi välittää sähköpostitse osoitteeseen elias.kaasinen(at)siunsote.fi

Tätä ilmoitusta saa mieluusti jakaa eteenpäin!

 

Ystävällisin terveisin LaTVa-hanke

 

 

1.4.2020

LaTVa-hanke julkaisee viikoittain vinkkejä lasten kotona oppimisen tueksi

Poikkeusoloista huolimatta LaTVa-hankkeessa jatketaan työskentelyä varhaiskasvatuksen oppimisympäristöjen ja lasten tasapuolisen tuen vahvistamiseksi. Koska isolla osalla lapsia oppimisympäristö on nyt kotona, LaTVa-hanke haluaa jakaa viikoittain kotiin pieniä vinkkejä lasten kanssa touhuamiseen. Vinkit on kasattu niin, että ne kasvattavat lapsen turvallisuuden tunnetta sekä vahvistavat lämmintä vuorovaikutusta vanhemman ja lapsen välillä.

Kaikki vinkit löytyvät kootusti LaTVan kotisivuilta VIIKKOVINKIT -sivulta niiden julkaisemistahdissa.

 

20.3.2020

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun alkukyselyn vastausaikaa jatkettu toistaiseksi

LaTVa-hanke jatkaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun alkukyselyn vastausaikaa toistaiseksi. Alkykysely on saatavilla verkkolomakkeena, johon sosiaali- ja terveydenhuollon esimiehet jakavat linkin sähköpostitse kaikille asianomaisille. LaTVa-hanke on yhteydessä Kiteen alueella toimiviin sosiaali- ja terveydenhuollon (Siun sote) esimiehiin lähiaikoina linkin uudelleen jakamista varten.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää minkälaisiin lasten tuen tarpeisiin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset pystyvät tällä hetkellä vastaamaan ja minkälaisiin lasten haasteisiin vastaamiseksi tarvitaan tukitoimien kehittämistä.

Kiitos kaikille jo vastanneille!

 

11.2.2020

LaTVa-hanke jalkautuu Kiteen päiväkoteihin joulukuun työpajan purkamisen merkeissä

Latva-hanke jalkautuu tammi-helmikuussa Kiteen päiväkoteihin purkamaan joulukuun työpajan tuloksia, vastaamaan työpajassa saatuun palautteeseen sekä kertomaan mitä hankkeessa seuraavaksi tapahtuu. Työpajojen purkujen yhteydessä hankkeen työntekijät ovat kuulleet varhaiskasvatuksen työntekijöiden kuulumisia ja päässeet tutustumaan lisää toimintaympäristöihin. Mukana monessa purussa on ollut myös Siun soten ammattilaisia, jotka osallistuivat myös joulukuun työpajaan. Kiitos hyvistä keskusteluista ja ideoista näissä tapaamisissa kaikille!

4.2.2020

LaTVan alkukysely sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille alkaa torstaina 06.02.2020

 

 

 

 

 

Hei Kiteen alueella työskentelevä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen/esimies !

Tervetuloa osallistumaan Laajenevat toimintaympäristöt varhaiskasvatuksessa (LaTVa) -hankkeen toteuttamaan alkukyselyyn, joka on suunnattu Kiteellä alle kouluikäisten kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveydenhuollon (Siun sote) ammattilaisille. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää minkälaisiin lasten tuen tarpeisiin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset pystyvät tällä hetkellä vastaamaan ja minkälaisiin lasten haasteisiin vastaamiseksi tarvitaan tukitoimien kehittämistä.

Osallistumalla alkukyselyyn olet mukana kehittämässä Kiteen alueen sosiaali- ja terveydenhuollon varhaiskasvatukseen liittyviä tukitoimia ja toimintaympäristöä lapsen tuen tarpeiden tunnistamiseksi. Alkukyselyyn vastaaminen tapahtuu nimettömänä ja osallistumisesi on vapaaehtoista. Käsittelemme alkukyselyn vastauksia luottamuksellisesti ja hyviä tutkimuseettisiä periaatteita noudattaen. Tarkemmat tiedot tutkimuksen toteuttamisesta sekä aineistonkäsittelystä ja säilyttämisestä löydät tietosuojalomakkeesta ja tutkimustiedotteesta (alla).

Alkykysely on saatavilla verkkolomakkeena, johon sosiaali- ja terveydenhuollon esimiehet jakavat linkin sähköpostitse kaikille asianomaisille. Esimiehille on oma kyselylomakkeensa. Kyselylomakkeen täyttämiseen menee noin 30-45 minuuttia. Viimeinen vastauspäivä on 10.3.2020!

Tässä ovat linkit alkukyselyn tutkimustiedotteisiin: tutkimustiedote sotelaisille ja tietosuojaseloste

Lisätietoja tutkimuksesta saat:

  • Tutkijatohtori Kaisa Pihlainen (kaisa.pihlainen@uef.fi)
  • Projektitutkija Lotta Aavikko (lotta.aavikko@uef.fi)

 

 

 

 

 

29.10.2019

TIEDOKSI

ALUEELLINEN TYÖPAJA  JÄRJESTETÄÄN KITEEN KOULUKESKUKSESSA 11.12.2019 KLO 17-19

TILAISUUS AUKEAA KLO 16.30 ilmottautumisen ja kahvihetken kera, jolloin kaikilla on mahdollisuus tutustua erilasiin materiaaleihin ja käytänteihin liittyen haastavaan käyttäytymiseen. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.10.2019

LaTVan alkukysely Kiteen varhaiskasvatuksen henkilökunnalle alkaa maanantaina 21.10 ja sulkeutuu 31.10

 

 

LaTVan alkukyselyn tarkoituksena on selvittää, millaisiin lasten tuen tarpeisiin varhaiskasvatuksen ammattilaiset pystyvät tällä hetkellä vastaamaan, minkälaista osaamista varhaiskasvatuksen henkilökunnalla on ja millaisiin lasten haasteisiin vastaamiseksi tarvitaan tukitoimien kehittämistä. Alkykysely on saatavilla paperisena ja verkkolomakkeena, johon Kiteen päiväkotihoidon esimies Nelli Koskinen (nelli.koskinen@kitee.fi) lähettää linkit sähköpostitse kaikille asianomaisille. Kyselylomakkeen täyttämiseen menee noin 20-30 minuuttia.  Kyselystä vastaa Itä-Suomen Yliopisto ja kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista.

Tässä ovat linkit alkukyselyn tutkimustiedotteisiin: tutkimustiedote varhaiskasvattajille ja tietosuojaseloste

Lisätietoja tutkimuksesta saat:

  • Tutkijatohtori Kaisa Pihlainen (kaisa.pihlainen@uef.fi)
  • Projektitutkija Lotta Sundelin (lotta.sundelin@uef.fi)

 

16.9.2019

Alkuseminaari 16.9.2019

Katso alkuseminaarivideo