Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietettiin Kiteen torilla 20.11.2019

20.11.2019

Elias Kaasinen

Kiteellä kokoonnuttiin tänään torille viettämään lapsen oikeuksien päivää Lapsen oikeudet 30 vuotta ROCK -tapahtumaan. Tapahtuma oli avoin tilaisuus, josta Kiteen kaupunki tiedotti tiedotuskanavissaan edellisviikolla. Tapahtuman järjesti Päiväkoti Kieppi.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuusta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi ympäri maailmaa.  Lapsen oikeuksien sopimuksen keskiössä ovat syrjimättömyys, lapsen edun huomioiminen, oikeus elämään ja kehittymiseen sekä lapsen näkemyksen kunnioittaminen häntä koskevissa asioissa. YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Lapsen oikeuksien päivän tarkoituksena on muistuttaa lapsen oikeuksista ja lasten hyvinvoinnin edistämisen tärkeydestä. Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta ja on määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan lapsen oikeuksien päivänä. Vuonna 2020 lapsen oikeuksien päivä on merkitty kalentereihin vakiintuneena liputuspäivänä.

Lapsen oikeuksien päivää kokoontui viettämään kuntalaisia ja runsas määrä päiväkotiryhmiä Kiteen alueen päiväkodeista. Tapahtuman tunnelma oli koleasta säästä huolimatta lämmin ja riemuitseva. Yleisöä iloitsemassa ja leikittämässä olivat Muumilaakson asukkaat, Vahvuus Varis ja Täti Monika. Ohjelmassa oli useita laululeikkejä ja Vahvuus Variksen esittämä Lapsen oikeuksien päivän laulu.

Kuva tapahtumasta.

Yleisö osallistui riemulla Kansainvälisen lapsen oikeuksien päivän viettoon. Kuva: Elias Kaasinen.
#saanollaminä #lapsenoikeuksienpäivä #kiteenkaupunki