Soten jalkautuminen varhaiskasvatukseen -pilotti alkaa!

“LaTVa-hankkeen tavoitteena on hyödyntää ja kehittää yhteistoiminnallisesti erityispedagogiikan, varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten tietotaitoja lasten tuen tarpeista ja tukitoimista yhteistyössä yritysten kanssa.” LaTVan työpajassa kerätyn aineiston ja työpajapurkujen perusteella olemme saaneet selville, että:

Varhaiskasvatuksen työntekijät eivät aina tiedä, mitä palveluja sotekentällä on tarjolla.
Soten työntekijät eivät aina tiedä varhaiskasvatuksen arjen käytäntöjä.

LaTVan pilotti etsii näihin haasteisiin ratkaisua jalkauttamalla soten työntekijöitä päiväkodin arkeen. Soten työntekijät tekevät itseänsä tutuiksi varhaiskasvatuksen työntekijöille, jolloin yhdessä toimimiselle luodaan pohjaa ja helppoutta molemminpuolisen tuttuuden kautta. Soten työntekijät viettävät ryhmissä aikaa tutustuen varhaiskasvatuksen arkeen ja toimintoihin sekä varhaiskasvatuksen työntekijöihin. Pilotti alkaa syksyllä 2020 ja päättyy keväällä 2021. Tarkoituksena on luoda yhteistyön käytänteitä ja löytää ratkaisuja ryhmää yleisesti koskeviin asioihin.

Pilottiin liittyen tehdään myös tutkimusta.

Tutkimustiedotteet löydät täältä: Tiedote tutkimuksesta (sote)

ja täältä: Tiedote tutkimuksesta (vaka)

Tietosuojaselosteen löydät täältä: Tietosuojaseloste

Alkukysely jalkautuville soten työntekijöille ja varhaiskasvatuksen opettajille toteutetaan oheisella web-lomakkeella 17.08.-21.08.2020.

Kysely sotelaisille: https://link.webropolsurveys.com/S/C5DB15823C0BCE67

Kysely varhaiskasvatuksen opettajille: https://link.webropolsurveys.com/S/2292B26CA42AA017

 

Lisää tietoa pilotista: Sote jalkautuu varhaiskasvatukseen – Tiedote

Ilmoittelemme täällä ja sosiaalisen median kanavissamme pilotin etenemisestä ! 🙂