Päiväkoti Siilinpiilon pilotti käynnissä joululomaan saakka

Päiväkoti Siilinpiilossa on joululomaan saakka käynnissä pilotti, jossa pyrimme laajentamaan päiväkodin toimintaympäristöä yhä enemmän lasten oppimisvalmiuksia tukevammaksi tutkimusperustaisesti. Syksyn alussa pilotilta toivottiin uusia ideoita ja menetelmiä arkeen. Muutama viikko sitten työntekijät vastasivat pilotin välikyselyyn. Kuvien käyttö, erilaiset odottelutehtävät ja päiväjärjestyksen selkeys auttavat työntekijöiden mukaan monia lapsista sekä myös aikuisia jäsentämään arkea. Monet jutut hakevat vastaajien mukaan vielä muotoaan, mutta erään vastauksen mukaan he uskovat, että heille jää tästä pilotista paljon työkaluja käyttöön myös kokeilun päätyttyä. Hienoa kuulla, kiitos kyselyihin vastanneille! Työntekijät vastaavat loppukyselyyn ensi viikolla ja sitten ryhdymmekin yhdessä heidän kanssaan pohtimaan mitä arkeen juuri heille jää ja miten toimintaympäristöä voidaan laajentaa muualle Kiteen varhaiskasvatukseen.Lapset rivissä katsomassa opettajaa.

 

 

 

 

 

Kuvassa käynnissä päiväjärjestyksen läpikäynti (Kuva: Anu Alhainen).