LaTVa-hankkeen loppuseminaari toteutui hybridinä 29.11.2021

LaTVa-hankkeen loppuseminaari toteutui hybridinä maanantaina 29.11.2021, etänä sekä paikan päällä Kiteellä. Seminaarin tallenne löytyy oheisella linkillä, josta pääset palaamaan kaikkiin puheenvuoroihin. Tallenne alkaa hieman kesken Merja Mäkisalo-Ropposen puheenvuoron. Etäyhteyden päässä kuulemassa mielenkiintoiset puheenvuorot ja paneelikeskustelun oli koko ajan yli 50 kuulijaa, kiitos teille kaikille että olitte siellä ja kommentoitte aktiivisesti. Kiteesalissa kuulijoita oli muutamia hankkeen toimijoiden lisäksi.

LaTVa-hankkeen mainos Kiteesalin edessä. Kuva: Lotta Aavikko

Kiitos kaikille seminaariin osallistuneille sekä puheenvuorojen pitäjille Merja Mäkisalo-Ropposelle, Maria Kaisa Aulalle sekä Noora Heiskaselle. Tulevaisuuteen katsoneesta ja hankkeen juurtumista pohtineelle paneelikeskustelulle kiitos, samoin kuin hankkeen toimintaa esitelleille Eija Kärnälle ja hankkeen projektitiimille. Oikein lämmin kiitos myös Kiteen kaupungin kulttuuritoimen tekniikkatiimille, jota ilman näin laadukas hybriditoteutus ei olisi onnistunut.

Loppuseminaarissa kerroimmekin hankkeen toimenpiteistä ja tuloksista, joihin pääsette pian perehtymään myös loppuraportissamme. Loppuraportti julkaistaan joulukuun loppupuolella ja kerromme siitä täällä nettisivuillamme. Pysykää siis kuulolla !

Noora Heiskanen pitämässä puheenvuoroaan etänä. Kuva: Lotta Aavikko

Loppuseminaarin tallenne: https://youtu.be/EeE-pVU9jKo

Puheenvuorojen alkukohdat tallenteessa ajassa:

0.00 Tervetuloa, tilaisuuden avaus (Merja Mäkisalo-Ropponen, eduskunta)

8.40 “Yhteistyö ja yhdyspinnat lasten hyvinvoinnin ja oppimisen tueksi” (Maria Kaisa Aula, valtiosihteeri)

41.25 “Tietoa, osaamista, sitoutumista – vaikuttava tuki varhaiskasvatuksessa” (Noora Heiskanen, yliopistotutkija/UEF)

1.14.25 “LaTVa-hankkeessa opittua, toimintamalli laajenevien toimintaympäristöjen kehittämiseen” (Eija Kärnä, erityispedagogiikan professori/UEF; projektitiimi Anu Alhainen/Kiteen kaupunki, Elias Kaasinen/Siun sote, Lotta Aavikko/UEF)

1.45.40 Paneelikeskustelu “Toimivat tukitoimet ja käytänteet tulevaisuuden varhaiskasvatuksen muuttuvissa toimintaympäristöissä” (Merja Mäkisalo-Ropponen, Eija Kärnä, Nelli Koskinen-Makkonen, Matias Valoaho, Sanni Penttilä, Hanne-Mari Pöyhönen, Anna Leskinen, Lotta Aavikko juontaa)

2.49.30 Kiitokset ja loppusanat (Eija Kärnä)